24 Eylül 2012 Pazartesi

Arde-Som Restaurant & Alabalık Üretim Çiftliği - Çamlıhemşin / Rize

Şu aralar profesyönel olarak yaptığım işlerin yoğunluğundan ötürü, gideli neredeyse 1.5 aya varan, Karadeniz tatilinin yazılarını hala yazamamak içimi kemiriyordu. Ama artık bunun da zamanı geldi; kaldığım yerden devam ediyorum :)

Ankara - Ayder(Rize) yolcuğulu sırasında, Trabzon'da verdiğimiz kahvaltı molasından sonra, yaklaşık 2.5 saat içerisinde Ayder'e vardık. Ayder'e geldiğim zaman, gelenek olarak, sürekli Doğa alabalık çiftliğine giderdim. Akrabalarımın tavsiyesiyle, bu sefer Arde-Som'u tercih ettik. Hem çok aç olmamın verdiği heyecanla, hem de havanın biraz yağmurlu olmasından dolayı, düzgün fotoğraflayamadım, elime fırsat geçince tekrar çekeceğim, şimdiden özür dilerim.

Ustalardan, hemen yemek tavsiyesi aldık. Yöresel, muhlamamızı söyledik, yanına mısır ekmeği ve balık kavurmayı da ilave ettik. Ortaya şölen havasında bir yemek çıktı :)

Muhlama
Rize'ye gittiğinizde, nerede muhlama söylerseniz söyleyin, hayal kırıklığına uğrayacağınızı sanmıyorum. Burası da bizi şaşırtmadı. Muhlama 10 numaraydı; hem peyniri hem de yağı şahaneydi.

Mısır ekmeği
Mısır ekmeği, biraz sert olduğundan, daha çok mısır kurabiyesi gibiydi. Ben ekmeğe benzeyen cinsini daha çok tercih ediyorum ama burası da farklı bir tat farklı bir doku katmış. Çok müthiş bir lezzet değildi.

Balık Kavurma
Gelelim assolistimiz, balık kavurmaya.. tek kelimeyle şahaneydi. Diğer alabalık çiftlikleri bu şekilde servis yapıyor mu bilmiyorum ama bu kadar aperitiften sonra bile kaşık kaşık yiyebildiğim bir lezzetdi. Fotoğraflarına baktıkça hala iştahım açılıyor :) Tereyağında, domates ve biberle kavrulmuş, ince doğranmış balık parçaları yetmemiş gibi üzerine bir de peynir eritmek, insanın ağzında ufak çaplı bir karnaval yaşanmasına sebep oluyor. Kesinlikle gidin ve deneyin derim.

Yolunuz Ayder'e düşüp de, nerede yemek yesem diye düşünürseniz, Arde-Som, aklınızda her zaman bir seçenek olarak bulunmalı.


Arde-Som Restaurant & Alabalık Üretim Çiftliği
Ayder yolu üzeri 
Çamlıhemşin/RİZE
Tel: 0464 655 51 33 - 34 - 35
web:  http://ardesom.com/ 
Email: info@ardesom.com

Instead of using ads, I am having you mine for crypto currency to support this site. Here are your stats:

You can start or stop at anytime but please wait for some accepted hashes before you do.