30 Kasım 2012 Cuma

Özgür Şef Steakhouse Kasap - Ataşehir / İstanbul


Aslında çok kolay gözükse de, bir "blog yazarı" bile olmak hiç de kolay değilmiş. Hele bir de yemek yazısı yazıyorsanız. Hem kendinizi sürekli geliştirmeniz gerekiyor, hem gittiğiniz yerlerde yediğiniz şeyleri sürekli fotoğraflamanız, hem de yemeklerle ilgili görüşlerinizi bir yere not etmeniz gerekiyor. Bunları yaparken de yemeğin lezzetinden biraz uzaklaşıp, aslında yaptığınız tadımı biraz "iş"leştiriyorsunuz.
Peki bu, benim 2 ay ara vermem için geçerli bir sebep mi, tabi ki de değil =) ama yine de içimi rahatlatmak istedim belki de..

Bu 2 aylık arayı, güzel bir açılışla noktalamak istedim: ÖZGÜR ŞEF!

Uzun zamandır adını duyduğum ama İstanbul'da olmasından dolayı bir türlü gidemediğim bir et lokantası olarak tanımlayabilirim Özgür Şef'i.
Neredeyse her hafta, kâh iş için kâh eğlenmek için İstanbul'a geldiğim ve genelde Ataşehir'de olduğum şu güzel sonbahar günlerinde çok güzel bir deneyim yaşadığımı söyleyebilirim.
Akşam saatlerinde, koşuşturması hat safhada olan bir günün yorgunluğunu üzerimden atmak için yapacak 2 seçeneğim vardı: 
1. spora gitmek (bunun için bir arkadaşımı beklemem gerekiyordu, ki aslında onu beklerken yemek yemek hiç fena fikir değildi), 
2. yemek yemek (bunun için tek başıma olmam hayli yeterli :)))

Zaten gideceğim spor salonunun bulunduğu yerde Özgür Şef'in olduğunu görünce, adeta gözlerim parladı.
İçeri girdiğimde gözüme çarpan ilk şey, beni karşılayan biri olmamasıydı. (Tabi saat ilerleyince kapıda misafirleri karşılayıp, onlara yerlerini gösteren bir kişi görev yerinde durmaya başladı)
Sağıma soluma baktım, yakındaki en yakın garsonun yanına gidip et istediğimi söyledim :)
Beni masama yönlendirdikten sonra siparişimi almaya geldi.
Menü usulu çalışmadıklarını iletti. Amaçlarının da bizi tıka basa doyurmak değil, tadında bir yemek yedirmek olduğunu da belirtti, ki bu gayet hoşuma gitti.
200 gr civarında, bonfile ya da kontrfile tercih ettiğimi ilettim. Bunun için en güzel seçeneğin "Lokum" olduğu söylendi.
Öncesinde atıştırmalık köfte, sucuk ve sosis tabağı ve salata önerdi. Ben dakika durmayıp hepsini istedim :)
Tek başıma yemek yediğimden ötürü, etrafı incelemek için çok vaktim oldu. Öncelikle şunu söylemeliyim ki, bulunduğum yer, saat 17:30 olmasına rağmen, hayli sakindi. Saat 19:00 sularına doğru kalabalık artmaya başladı.
Etrafımdaki diğer müşterilerin siparişlerinin çoğu "Lokum"du. Dolayısıyla, doğru bir seçim yaptığımı düşünmeye başladım. 

Önce tulum peynirli, cevizli, bol yeşillikli salatam geldi. Sirkesi bol, tadımlık hoş bir salataydı.


Peynirli Salata (8 TL)

Salata bitmeye yakın köfte, sucuk ve sosis atıştırmalıkları geldi.
Köfte - Sosis - Sucuk (5'er TL)

Sucuk güzel pişmişti. Hatta hala suluydu.
Sosisi çok beğenmedim, zaten normal hayatta da çok fazla sosis seven birisi değilim.
Köfte de gayet iyiydi, çok kurutulmamıstı, kesince suyu çıkıyordu.. tam ağzımıza layık.. 10 tane yerim, bana mısın demem :)

Ana yemeğimi beklerken şarap menüsü istedim. 1 sayfalık bir menü beklerken, 6-7 sayfalık, adeta ansiklopedi gibi bir şarap menüsü görmek beni çok şaşırttı. İstediğiniz şarabı bulmamanız mümkün değil diye düşünüyorum.

Sonunda assolist masadaki yerini aldı: Lokum..
Lokum (35 TL)
Yanında sadece patates püresiyle servis edilmesi gayet güzel. Et çok güzel pişilmiş. Adeta lime lime gözüküyor. Hem kesimi hem yemesi çok kolay. Tuzsuz ve baharatsız olarak pişirilmiş, ki bu benim hoşuma gitti.
Etin yanında 3 çeşit sos veriliyor. Acı hardal(gerçekten çok acı), normal hardal ve barbekü sos.
En çok barbekü sosu beğendim. 
Şu konuda sizi uyarmam gerekiyor; etin nasıl pişmesini istediğinizi söylerken dikkatli olun. Etin orta pişmiş olmasını istedim, ama orta-iyi pişmiş geldi. Bunun nedenini, müşterilerin orta pişmiş et istediklerinde, ortasını pembe görmek istemediklerini iletmesiymiş. Ondan dolayı orta pişmiş et, orta iyi; iyi pişmiş et, çok iyi pişmiş geliyor. Renk belli etmenizde fayda var :)

En sonunda da kahve / çay ikramı yapıldı.

Gerçekten çok keyif aldığım bir akşam yemeği olduğunu söylemek isterim.
Gerek hizmet, gerek lezzet olarak tat almak istiyorsanız, doğru adreslerden birisi Özgür Şef.

Özgür Şef Steakhouse Kasap
Barbaros Mh. Karanfil Sk.
Kent Plus No:6T/1 3352 Ada
Atasehir / Istanbul
Tel: 0216 - 688 4343
Web: http://www.ozgursef.com/
Email: ozgur@ozgursef.com