6 Ağustos 2012 Pazartesi

52 Ciğer - Emek / Ankara

Bulutlu, kasvetli ve sıkıcı bu pazartesi gününde eve gömülüp, binbir türlü bilgisayar teknolojisi içerisinde debelenirken bir yandan da acaba ne yemek yapsam düşüncesi aklımı kurcalıyordu. Ta ki, çok sevdiğim bir arkadaşım "hadi yemek yiyelim" diyene kadar.


Öncesinde ona, daha önce yazısını yazdığım "Lavaş"a gitmeyi önerdim ama farklı bir yere gitme heyecanımı bildiği için bana "Ciğer 52"yi önerdi. 


Ciğer 52 diyince, benim aklıma hep, Balgat tarafında, Çalışma Bakanlığı'nın arkasındaki Kesman Ciğer 52 gelir. Ama burasının orasıyla hiç bir alakası yokmuş.


52 Ciğer Hakkında




52 Ciğer, 1966 yılında, Sıhhiye'de kurulmuş. 1972 yılında iki ortak ayrılınca, bir ortak şu an hizmet veren, Emek 81. sokakta, diğer ortak da Adana'da hizmet vermeye başlamış.


52 Ciğer - Emek


Gittiğimizde, ortam çok sakindi, toplamda 3 masa vardı. Hemen çöp şiş siparişimiz alındı ve ikramlar geldi. İçli köfte yapmıyorlarmış, bu beni biraz üzdü ama ikramların hayli doyurucu olduğu telkiniyle biraz da olsa teselli buldum :)


Soldan Sağa: Lavaş, közlenmiş domates/biber, sumaklı soğan, yeşillik tabağı, acılı ezme, ezme
Tam mezelere dadanmaya başladığımız sırada, çöp şişlerin ilk bölümü geldi. 
Ezme konusunda çok başarılı olduklarını söylemem gerekiyor. İki ezmeyi de çok beğendim.
Acılı ezme içerisinde sumak, pul biber, soğan, domates, nar ekşisi vardı. Evet belki biraz acı ama adı üzerinde zaten, acılı ezme. Diğer ezmeyi de önüme koysalar, yemek diye yiyebilirim, o kadar lezzetliydi. Yeşillik tabağı da çok güzel bir ikram, hem hazmı kolaylaştırmak hem de insanı tok tutmak için birebir. Lavaş istemenize gerek kalmadan yenileniyor. Dolayısıyla, yemek yerken, keyfinizi bölüp lavaş istemek zorunda kalmıyorsunuz.


Yarım porsiyon ciğer


Genel olarak çok fazla çöp şiş yiyen birisi değilimdir. Sebebi de şişlerin içindeki yüksek kuyruk yağı oranıdır. Bu şişlere baktığımızda ise oranı 4 ete 2 kuyruk yağı gibi tatmin edici sınırın üzerinde olduğu için, çok hoşuma gitti. Çoğu yerde olduğu gibi, 6 şiş önceden geliyor, kalan 6 şiş de sonra servis ediliyor. 


Tam şişlerimizin ilk bölümünü tamamlarken, "bir de adana mı istesek" diye düşündük. Bunun üzerine tadımlık bir yarım adana söyledik.


Yarım Adana
Açıkcası adana kebap, öyle çok ahım şahım değildi. Çok fazlıydı ve kuruydu. Buraya gidip de çöp şiş varken adana tercih edeceğimi pek sanmıyorum.


Aslında sadece çöp şişle bile doyabileceğimizi, şişlerin geri kalanı gelince fark ettik.


Yemekleri tamamladıktan sonra, çayımızı kahvemizi içtik. Sonrasında da 2 porsiyon ciğer, yarım adana, 2 içeceğe toplamda 47 TL ödeyip, güzel bir yemeği, makul bir fiyata yemiş olduk.
Bana sorarsanız burası, öğle yemeği için tercih edilebilecek cinsten bir yer olur. Akşam gelip hem yemek yiyip hem de sohbetinizi edebileceğiniz bir yerden olmaktan biraz uzak.


52 Ciğer
Bişkek Cad.(8. Cadde), 81. Sok.
5/D Emek / ANKARA
Tel: (312) 212 20 40 

web: http://www.52ciger.com/
ePosta: ankara@ciger52.com
Instead of using ads, I am having you mine for crypto currency to support this site. Here are your stats:

You can start or stop at anytime but please wait for some accepted hashes before you do.

6 yorum:

  1. Merhaba, takipteyim, siz yazıyorsunuz vallahi biz arkadaşlarla atlayıp Ankara'ya uzanalım diyoruz. İlkin, her tabakları gördüklerinde bizim çocuklar "NERESİYDİ BURASI; Ankara, yapma bee" diyorlar. Olsun, yakınız ne de olsa Eskişehir-Ankara 1,5 saat:) size iyi gezmeler ve iyi lezzetler diyorum, tadın ki bizimle paylaşın...

    YanıtlaSil
  2. Fırsat bulsam yakın şehirlere de gidip tadım ve yorumlar yapmak istiyorum ama şu an malesef sadece buradayım. Ankara sizi ağırlamaktan keyif duyacaktır ;)
    Çok çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  3. Blogunuzu şimdi keşfettim ve okur okumaz '' allahımm gece gece bu bana yapılır mııı'' dedim..
    Gözlerim pörtledi yemin ediyorum o adanaya bakarken.. :D
    Afiyet olsun diyorum, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akşam belirli bir saatten bakmanın, iştah üzerinde olumlu etkiler yapacağı konusunda bir uyarı yazısı yazmam gerekebilir diye düşünüyorum :)

      Saygılar

      Sil
  4. Güzel bir sayfa oluşturmuşsunuz öncelikle tebrik etmek istiyorum. Ama bloğunuzu incelerken benim favorilerim arasında yer alan mekanları göremedim. Mesela Tavacı recep- dikmen , masabaşı- mithatpaşa, kıtır- çayyolu. Sizin bu mekanlarada uğrayıp bize görüşlerinizi bildirmenizi istiyorum. Çünkü buradaki restoranları kendi favorilerimle karşılaştırma imkanı bulacağım :D Aileden gelen yemek yapma mirası ve damak tadıyla, bende yeni yerler keşfetmeyi, kendim yapmayı çok severim. Blogunuzu ilgiyle takip ediceğim.İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, Halil Bey. Blogu açmadan önce gittiğim yerleri yazmaktan ziyade, sıcağı sıcağına gittiğim yerleri yazmayı planlıyorum ilk adımda.. Ama tavsiye ettiğiniz yerlere en kisa zamanda gideceğim. ilginiz için çok teşekkür ederim.

      Sil