7 Mayıs 2012 Pazartesi

Big Chefs - Çayyolu / Ankara

Big Chefs 2007 yılında Mina Sera yemek merkezindeki şubesiyle Ankara'ya merhaba demişti. Filistin caddesi ve Çukurambar şubelerinden sonra İstanbul, Gaziantep, Antalya ve Mersin'de şubelerini açtı.

Cuma günü, öğlen saatlerine doğru ufak bir iki birşey atıştırmak için, kendi çapımda bir yemek eleştirmeni(!) olarak Çayyolu Big Chefs'e gittim. Gittiğinizde, arabanızı ücretli vale servisine teslim edip mekanın kapısının önünde inebilirsiniz. Aksi takdirde 1 dk yürüme mesafesindeki park yerlerinden yer bulmanız gerekecektir.
Oturmak için iki seçeneğiniz var, ya büyük, güzel bahçede oturabilirsiniz ya da içeriye geçebilirsiniz.
Bahçesini gayet tavsiye ederim; sıcak günlerde çok keyifli oluyor.

Sipariş olarak menüye Kuşkonmazlı Enginar Çorbası, Tavuklu Wrap, Cheeseburger sipariş verdik.
Yemekten önce kuver olarak ekmek ve zeytinyağı içerisinde kıyılmış zeytin ikram ediliyor.

Kuver: Zeytinyağı içerisinde kıyılmış zeytin, ekmek
Kuşkonmazlı Enginar Çorbası, menüye yeni eklenmiş. Sebze içeren yeni tatlara biraz önyargılı olsam da yine de denemek istedim.

Kuşkonmazlı Enginar Çorbası (7 TL)

Mercimek çorbasına benzeyen görüntüsü ilk bakışta kötü gözükmedi. Tadı, adından beklenmeyecek kadar güzel :) Enginarları diri bırakılmış, çorbanın sıcaklığı ve kıvamı gayet iyiydi. Bunların yanında kuşkonmazlar pek iyi ayıklanmamıştı. Eklenen karabiber, çorbanın tadını biraz bastırmıştı. Yine de kesinlikle denenmesi gereken bir lezzet.

Sonrasında ana siparişim olan Cheeseburgerim geldi.
Cheeseburger (21 TL)
Cheeseburger, yanında coleslaw ile geliyor. Doyuruculuk oranı gayet yüksek. Eti orta - iyi pişmiş arası yapılıyor. Baharatlı patates kızartması güzel kızarmış ama biraz tuzsuz.

Tavuklu wrap (18 TL)

Tavuklu wrap, yanında ketçaplı, acı soslu ve mısırlı bir sosla servis ediliyor. Wrap'ler biraz geniş ve kısa olduğundan sağa sola dökülebiliyor. Bundan dolayı da yemesi biraz zorlaşabiliyor. Tadında eleştirecek birşey yok.

Her şubenin kasap seçimi farklı olduğundan dolayı, şubeler arasında etlerin tadı farklılık gösteriyor. Çukurambar şubesinin et yemekleri, diğer Big Chefs'ler arasındaki en lezzetlisi.

Genel olarak saygılı, seviyeli çalışanlar, sizi evinizde hissettiriyorlar. Bunun yanında menü içeriklerini seçerken çok dikkatli davrandıklarını düşündüğüm nadir yerlerden biri. Değişen menülere eklenen tatlar, öncekileri aratmayan cinsten. İster arkadaşlarınızla öğlen yemeği için, ister önemli bir akşamınızı değerlendirmek için olsun, Big Chefs'in, beklediklerinizi fazlasıyla karşılayacak bir işletme olduğuna inanıyorum.

 
Big Chefs
Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi
Dora Park A Blok No: 1-2
Çayyolu Ankara
Tel: (312) 242 01 77
Instead of using ads, I am having you mine for crypto currency to support this site. Here are your stats:

You can start or stop at anytime but please wait for some accepted hashes before you do.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder