30 Temmuz 2012 Pazartesi

Kolcuoğlu - Çukurambar / Ankara

Pazar günü yapmış olduğum alışverişin oluşturduğu açlığımı dindirmek için bir yerlere gitmem gerekiyordu.
Yemek için yine uzun zamandır gitmem önerilen Kolcuoğlu'yu denemek istedim.
Daha önceki yazılarımda da vurguladığım gibi, benim için mevzubahis kebapsa, gerisi teferruattır.


Kolcuoğlu Ankara


Kolcuoğlu hakkında biraz bilgi vermek gerekirse, 1910 yılında, Adana eski sebze halinde hizmet vermeye başlamış. Şu an, Adana, Aksaray, Ankara, Antalya, İstanbul, İskenderun, Kayseri, Mersin ve Gaziantep'de şubeleri mevcut.


Gittiğimde saat 19:30 civarıydı, iftara çok bir zaman yoktu. Spontane gelişen bir organizasyon olduğu için, haliyle, rezervasyonum da yoktu. Girişteki halkla ilişkiler sorumlusu hanımefendi, bu kadar kalabalığa rağmen bize adeta masa yarattı diyebilirim. Mekan çok ferah. İçeride bile otursanız, kocaman camlardan dolayı içerisi hayli aydınlık oluyor.


Ramazan süresince, iftar için fiks menü uygulaması var. 40 lira karşılığında çorbasından kebabına dopdolu bir menüye dahil olabiliyorsunuz.


Ben iftar menüsünden ziyade sadece kebap yemek istediğimi ilettim.


Adanaları söyledikten sonra, ikramlar masadaki yerlerini aldı.


İkramlar
İkramların içeriği hayli zengindi. O anda, buraya gelerek doğru bir karar verdiğimiz anladım.
Semizotlu yoğurt, içli köfte, patlıcan dolması, söğüş salata, ezme, közlenmiş soğan, turşu, çig köfte ve patlıcanlı yoğurttan oluşan bir ikram bombardımanına maruz kaldık.


Aslında, iftar için hazırlanan masaların çoğunda bu ikramlar önceden masaya koyulduğundan, çoğu biraz kurumuştu. 
Gelelim ikramlar için yorumlarıma;
Çiğköfte, az önce belirttiğim gibi, biz gelmeden servis edildiği için biraz kurumuştu. Acısı normalin üzerindeydi. Kuru olmasına rağmen güzeldi.
İçli köfteye bayıldım. Kabuğu ince, eti neredeyse yağsızdı. Tadı mükemmeldi.
Ezme acılıydı, tam kebapçı işiydi, çok beğendim.
Közlenmiş soğan tam közlenmeden ateşten alınmıştı.
Patlıcanlı yoğurtta eksik birşeyler vardı. Ya zeytinyağı ya da sarımsak koymayı tercih etmemişler.
Semizotlu yoğurt yine sarımsaksızdı.
Neden sarımsak koymadıklarını sorduğumda, müşteriler pek fazla tercih etmediği için sarımsaksız yapıldığını söylediler.


Adana Kebap
Gelelim assolistimiz adanaya. Kolcuoğlu, anladığım kadarıyla, adanayı koyun etinden yapıyor. Normalde diğer kebapçılarda yediğim adana kebaplar, çok yağlı olurdu, ama burası daha yağsız, daha lezzetli bir adana sunuyor. Tadını çok beğendim. Hatta o kadar beğendim ki 1 porsiyona ilave olarak 1 porsiyon daha sipariş verdim.


Meyve İkramı


Yemeği tamamladıktan sonra, söylemenize gerek kalmadan meyve ikramı ve çay geliyor.


Pazartesi sendromu yavaş yavaş etkisi başlatan pazar akşamımı, oldukça keyifli bir hale getiren Kolcuoğlu'na ve çalışanlarına teşekkürü bir borç bilirim.


Önemli bir not;
Ramazan ayında gitmeyi düşünüyorsanız, rezervasyon yaptırmayı unutmayın.
Ayrıca, gönül rahatlığıyla arabanızla gidebilirsiniz; vale servisi mevcut.




Kolcuoğlu
Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi 
Çukurambar / ANKARA

Tel: (312) 284 99 44
Tel: (312) 287 99 44
E-mail: info@kolcuogluankara.com

Instead of using ads, I am having you mine for crypto currency to support this site. Here are your stats:

You can start or stop at anytime but please wait for some accepted hashes before you do.

4 yorum:

  1. Geçen haftasonu(Şubat 2013)bir öğle vaktinde Kolcuoğlu'na gittik. Garson ne alırsınız, diye sordu. Menü istedik ancak restoranda menü bulunmuyormuş, uygulamaları böleymiş. Menüsüz resotoranlardan hiç hoşlanmam, başta hoşlanmadığım şeylerden de kesin bir şey çıkar (keşke kalkıp gitseydik). Neyse, garsonun yoğun ısrarları sonucu (ne dediğini tam olarak anlayamasak da (abartmıyorum)) karışık denilen kebaptan söyledik. Garson ücretinin iki kişi için 35 TL olduğunu ifade etti. Gittiğimiz normal! kebapçılarda bu fiyatla karşılaştığımız için yadırgamadık tabi ki. İkramlar geldi, kebap geldi. Karışık kebap denilen şey, 2 kişilik adana, iki dilim beyti, 4 parça tavuktan ibaretti. İkramların çoğu lezzetsiz, kebap oldukça lezzetliydi. Yemekten sonra çay,tatlı geldi. Sonra hesabı istedik, k.. gibi hesap geldi. Meğerse kebabın bir porsiyonu 35 TL imiş. İçtiğimiz şalgamlar ise 5 TL imiş. Kendimizi çok kötü hissettik, kandırılmış gibi. Az önce malum yemek siparişi sitesinde bu restorana rastlayınca merakımdan tıklayıp baktım, bir porsiyon adana 14,5, şalgam ise 2 lira. Sen karışık yemişsin demeyin, dediğim gibi benim karışığım 1 porsiyon adana artı 2 parça tavuk ve 1 parça beytiydi. Bunu görünce iyice kötü hissettim. Resmen boşu boşuna kazıklanmışız. Garsonun neden bize ondan yememiz için ısrar ettiğini ve neden menü bulundurmadıklarını anladım. Tabi o kadar tefrişin parasını nereden çıkaracaklar. Menü bulundurmak zorunlu diye biliyorum halbuki. Herkesle paylaşmak istedim. Sonuç olarak tavsiye etmem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acikcasi boyle tatsiz bir tecrube yasamaniz beni, burayi tavsiye etmis olmamdan oturu uzdu. Boyle yerler zamanla kalitesinden odun vermeye baslayabiliyor. en kisa zamanda tekrar gidip deneyecegim.

      Sil
  2. Ben iki kere burada yemek yedim. Söylediğiniz gibi fix menüleri var ve 35 Tl kişi başı olduğunu baştan beri biliyorduk. Buradaki karmaşa sanırım garsonun kişi başı olduğunu söylememesinden kaynaklanıyor, ki bu konuda şikayet etmekte haklısınız.
    Ama ben o bölgede çok yediğim için açıkcası bana ucuz geliyor, malum orada bu kadar meze + ana yemek + tatlı, kişi başı 35tl'yi çoook geçiyor.. Lezzet de fena olmayınca, insan ara ara tekrar gitmek istiyor. Benim şu ramazan'da rastladığım sorun ise, iftardan bir buçuk saat önce (saat 7de) oraya gittiğimizde, rezervasyon yoksa, saat 7.30da masayı boşaltmak gerekir demeleri. takdir edersiniz ki kimse yarım saatte yemek yiyemez. Hadi 8 falan deseler neyse.. Masa düzeni için bir saat önceden tüm masaları boş tutuyorlar, bu da pek profesyonel değil. Biz de çıkıp, oruçlu-oruçsuz ayrımı yapmayan bir yere gittik
    (Big Chefs, tavsiye ederim;).

    YanıtlaSil
  3. İlk açıldıktan sonra, kolcuoğlu da kendini bozmuş restoranlar arasında yerini almış diyebiliriz yani.
    Yorumunuz için teşekkür ederim.
    Fırıncı orhan da diğer tavsiyelerim arasında :)

    YanıtlaSil